Over ons

Over onsDe Jong Coaching en Counseling is een laagdrempelige praktijk voor life coaching, psychosociale counseling en pastorale counseling in Hendrik-Ido-Ambacht, die naast hulpverlening ook regelmatig workshops en/of cursussen organiseert.


Simon de Jong


De praktijk werd in 2014 opgericht door Simon de Jong, met als doel de menselijke factor zowel in de hulpverlening als op de werkvloer en thuis meer terug te brengen in de maatschappij.


Simon:  ‘Steeds meer mensen ervaren verharding in de maatschappij. Daar zijn allerlei redenen voor te noemen. Helaas wordt dat soms ook in de hulpverlening ervaren. Men voelt zich niet gehoord doordat er bijvoorbeeld te weinig rekening gehouden wordt met iemands persoonlijke situatie. Binnen onze praktijk staat de cliënt centraal. Bij een traject wordt geen standaard model gehanteerd, maar wordt er volledig op de cliënt afgestemd maatwerk geleverd.’


Simon (1972) is naast coach en counselor eigenaar en oprichter van 'De Jong Foto Hobby Art'.Alternatief verdienmodel


De Jong Coaching en Counseling is een financieel onafhankelijke hulpverlener. Het voorzien in eigen inkomsten is hierbij belangrijk. Geld is echter niet de drijfveer. Wij geloven dat Gods liefde de werkelijke drijfveer is voor een succesvolle coaching en counseling praktijk. Geld is hierbij een middel, niet het doel.


Om onze diensten betaalbaar te houden en toch professioneel te blijven, zijn we constant op zoek naar alternatieve verdienmodellen. Mocht het standaard tarief een belemmering vormen, dan zijn er afhankelijk van de hoogte van het inkomen altijd aangepaste tarieven mogelijk.


Opleiding en ontwikkeling


Life Coach: Certificaat behaald in 2012


HBO Opleiding Psychosociaal Counselor (Psychodidact):


Praktische psychologie: geslaagd in 2011

Persoonlijke psychologie: succesvol afgerond in 2012

Klinische psychologie: geslaagd in 2012

Gespreksmethodiek: geslaagd in 2014

Sociale psychologie: geslaagd in 2015


Diverse cursussen en trainingen, onder andere in Transaktionele Analyse, RET, geweldloze communicatie, pastoraal hulpverlenen en in het bespreekbaar maken van onderwerpen als (gedachtes aan) zelfdoding en transgenderisme.


Voor blijvende ontwikkeling worden er boeken en vakbladen gelezen; workshops, trainingen of cursussen gevolgd en vindt er regelmatig intervisie en studieoverleg plaats met beroepsgenoten.


Ervaringen


Lees hier enkele ervaringen van anderen met de Jong Coaching en Counseling.